Aventurile lui Augie March

Aventurile lui Augie March - Saul Bellow
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAventurile lui Augie March
  • Autor: Saul Bellow
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?saul Bellow?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-0519-4
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 752
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Aventurile lui Augie March - Saul Bellow" de pe libraria ishop la pretul de 47,02 lei
Descriere carte:
Aventurile lui Augie March este povestea picaresca a unui tinar evreu sarac din Chicago, in perioada Marii Depresiuni. Inzestrat de mic cu o predispozitie aparte pentru situatiile spectaculoase, Augie se lanseaza intr-o succesiune haotica de ocupatii mai mult sau mai putin legale, abandonindu-le apoi pe toate din cauza limitarilor pe care i le impun. Este un personaj imprevizibil, plin de viata, iar aventurile prin care trece nu par sa aiba vreo morala anume sau sa-l duca intr-o directie evidenta. Romanul abunda in personaje si scene savuroase din cercurile boeme frecventate de erou, prezentate intr-un stil expansiv si exuberant, reusind astfel sa spuna, pe linga povestea unui erou, si pe cea a unui oras american, si explorind temele contrastante ale traditiei si instrainarii, ale bunastarii si saraciei, iubirii si pierderii. Este o carte despre cautarea implinirii intr-o lume descurajata de colapsul economic si despre spiritul de aventura ce destabilizeaza prejudecatile si asteptarile comune. Romanul a fost distins cu National Book Award, pe care Bellow l-a mai primit de inca doua ori (pentru Herzog si Planeta domnului Sammler ), o performanta unica in literatura americana.

"Aventurile lui Augie March reprezinta Marele Roman American. Nu e nevoie sa cautati mai departe." (Martin Amis)

Cu o prefata de Martin Amis. Traducere din limba engleza si note de Nadina Visan. Premiul Nobel pentru Literatura 1976! Roman distins cu National Book Award!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aventurile lui Augie March
Cartea Aventurile lui Augie March in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aventurile lui Augie March - Saul Bellow" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alchimia Dorintei - Tarun Tejpal Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tarun Tejpal
33,21 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala