Autoportret intr-o oglinda sparta

Autoportret intr-o oglinda sparta - Octavian Paler
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAutoportret intr-o oglinda sparta
Comanda acum "Autoportret intr-o oglinda sparta - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
?In acest ?autoportret? imi pun, mai explicit, o problema mai veche. Ce am in urma mea? O biografie? Sau un destin? Biografia mea n-are nimic spectaculos. Poate doar fapul ca am trait usor somnambulic, intre realitate si vis, sa fie interesant. Dar daca vad in urma mea, cum inclin sa vad, ?un destin?, ma lovesc de alte intrebari. M-am inselat, oare, crezind ca destinul este, in buna masura, o consecinta a caracterului nostru? E adevarat ca ereditatea a jucat rolul de ursitoare si ca defectele mele au facut restul? In fine, e gresita sau nu convingerea mea ca destinul nu e ocult si tenebros, ci actioneaza la vedere prin amanunte de o teribila banalitate, perfect anodine, carora nu le-am dat importanta cuvenita? Am incercat un raspuns, folosindu-ma de intimplari imprastiate... In rest, explicatia pentru nevoia mea de confesiune e foarte simpla. Fiind un introvertit, nu am cum sa scap de ?eu?. Nu pot sa scriu daca nu ma descriu.? (Octavian Paler)  

?Toata opera lui Octavian Paler tinde sa se constituie intr-o confesiune directa sau indirecta, fluenta narativ sau alcatuita din secvente disparate, transpusa fictiv-epic sau verosimil-memorialistic. Autoportretul lasa insa taine nedezlegate. Releva destinul, fara a dezvalui in totalitate biografia...? (Ion Simut)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Autoportret intr-o oglinda sparta
Cartea Autoportret intr-o oglinda sparta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Autoportret intr-o oglinda sparta - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Case si oameni din Bucuresti - Andrei Pippidi Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andrei Pippidi
33,30 lei
Mr. Nastase - Ilie Nastase Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ilie Nastase
26,59 lei
BOBBY si JACKIE - HEYMANN, David C. Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
HEYMANN, David C.
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica