Autobiografie spirituala

Autobiografie spirituala - Weil Simone
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAutobiografie spirituala
  • Autor: Weil Simone
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Religie
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-50-0694-4
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 11*18 cm
Comanda acum "Autobiografie spirituala - Weil Simone" de pe libraria ishop la pretul de 13,50 lei
Descriere carte:
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfirsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii. Textele acestui volum cuprind analiza de sine a unui intelectual care traieste deja, cu o exigenta si cu o luciditate putin comune, in orizontul crestin si care isi pune problema intrarii in Biserica. Actul acesta cere, dupa Simone Weil, o adeziune integrala, inclusiv adeziunea inteligentei. 'Daca te intorci de la Christos pentru a te indrepta spre adevar, nu vei face cale lunga si vei cadea in bratele Lui', spunea ea. Simone Weil discuta de asemenea, in mod foarte liber si grav, trasaturile Bisericii la mijlocul secolului XX: imperfecta ei catolicitate, autoritarismul dogmatic, necesitatea unui nou tip de prezenta spirituala care sa imbratiseze toate valorile autentice ale lumii. Ea vorbeste despre un crestinism cu adevarat intrupat, deschis spre toate zarile revelatiei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Autobiografie spirituala
Cartea Autobiografie spirituala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Autobiografie spirituala - Weil Simone" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Septuaginta 4/ Tomul I. Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul, Cintarea Cintarilor - Cristian Badilita (coordonator), Francisca Baltaceanu (coordonator), Monica Brosteanu (coordonator), Ioan-Florin Florescu (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Cristian Badilita (coordonator), Fran...
61,70 lei
Evanghelii apocrife - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
***
37,52 lei
Ancoratus - Epifanie al Salaminei Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Epifanie al Salaminei
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie