Anul mortii lui Ricardo Reis

Anul mortii lui Ricardo Reis - Jose Saramago
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnul mortii lui Ricardo Reis
  • Autor: Jose Saramago
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor "jose Saramago"
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1269-7
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Anul mortii lui Ricardo Reis - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Aparut in 1984, romanul Anul mortii lui Ricardo Reis , considerat de multi ca fiind capodopera absoluta a lui Jose Saramago, a constituit, in preajma aniversarii a jumatate de secol de la moartea prematura a lui Fernando Pessoa, un exceptional omagiu adus fictiunii, unice in literatura secolului XX, reprezentate de universul heteronimic: constelatia de autori cu viata si opera independenta, pe care Pessoa i-a creat, asemenea unui demiurg.  

?...probabil limba e aceea care-si alege scriitorii de care are nevoie, ii foloseste pentru a exprima cite o mica parte din ceea ce este, cind limba va fi spus totul si apoi va amuti, sint curios sa vad cum va arata viata noastra.? (Jose Saramago)  
?Ricardo Reis s-a nascut in 1887, nu-mi aduc aminte ziua si luna (dar le am pe undeva), in Porto, e medic si se afla in prezent in Brazilia.?  Fernando Pessoa (1935)  
?Cu o inteligenta rabdatoare si ironica demna de Musil, Jose Saramago construieste o Lisabona bintuita si care ne bintuie. Un roman politic extraordinar, care pune intr-o lumina cruda una dintre cele mai vechi si, in aparenta, erodate teme: legaturile imperceptibile dintre procesul de creatie poetica si moarte.? (George Steiner)
?Saramago este unul dintre cei mai originali si mai remarcabili scriitori europeni. Romanele lui au forta nestavilita a ironiei, profunzimea meditatiei tragice si capacitatea de a transforma lucruri, sentimente si ginduri nedeslusite in cuvinte de neuitat.? ( Los Angeles Times )  
?Opera lui Saramago se inscrie in cadrul mai vast al unei hermeneutici a memoriei, pentru care istoria reprezinta numai o ?prima carte?, un icon care trebuie descifrat si deconstruit.? (Mioara Caragea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Anul mortii lui Ricardo Reis
Cartea Anul mortii lui Ricardo Reis in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Anul mortii lui Ricardo Reis - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vrajitoarele din Eastwick - Updike John Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Updike John
28,80 lei
Conversatie la catedrala - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
0,00 lei
Papillon  - Henri Charriere Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Henri Charriere
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala