Animal tropical

Animal tropical - Pedro Juan Gutierrez
Pret: 37,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnimal tropical
Comanda acum "Animal tropical - Pedro Juan Gutierrez" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
Animal tropical este cartea mai multor povestiri ce se contopesc intr-una singura: aceea a unui barbat boem si chinuit. Pedro Juan, personajul mitic din romanul Trilogie murdara la Havana , revine aici dupa ceva timp. Acum, in varsta de 50 de ani, incearca sa scrie un roman, dar nu are curajul de a-l incepe. Isi dedica timpul picturii si scrisului, dar continua sa fie aceeasi haimana fara scrupule, ce se lasa condus de propriile sale principii etice pe care le aplica in functie de circumstante si nevoi. In viata lui apar doua femei complet diferite. Nu neaparat si doua iubiri. Una este Agneta, o suedeza de patruzeci de ani, careia ii bulverseaza viata aseptica si calculata milimetric. Cealalta este Gloria, si ea o haimana din cartierul Centro Habana, vecina lui de la etajul de mai jos: o mulatra de treizeci de ani, cu o excesiva experienta de viata si o filosofie proprie asupra acesteia. O lama la fel de taioasa ca si Pedro Juan. Una din dorintele acestuia din urma este ca Gloria sa dea uitarii adevarata ei vocatie: cea de balerina in cabaretul Palermo, un loc meschin si vulgar situat in centrul Havanei.
Scris in acelasi ritm vertiginos si exasperant ce caracterizeaza proza lui Pedro Juan Gutierrez, Animal tropical permite la fiecare noua lectura descoperirea si altor povesti ce cladesc un labirint subteran, ascuns cu desavarsit mestesug in urzeala compacta a romanului.

?Sunt un veritabil seducator. Stiu. Asa cum exista: alcoolici, dependenti de cofeina, nicotina, marijuana, cleptomani etc. Eu sunt dependent de seductie. (?) E un viciu. Stiu ca seductia e un viciu asemeni oricarui altuia. Si nici macar nu exista Asociatia Seducatorilor Anonimi. Daca ar exista, poate ca m-ar putea ajuta in vreun fel. Desi nu sunt sigur. In mod cert as inventa pretexte ca sa lipsesc de la reuniunile lor si sa nu fiu obligat sa ma ridic in picioare in fata tuturor si sa spun linistit: ?Ma numesc Pedro Juan: Sunt un seducator. De douazeci de zile n-am mai sedus pe nimeni.?" - Pedro Juan Gutierrez

Pedro Juan Gutierrez s-a nascut in Matanzas, Cuba, la 27 ianuarie 1950. A lucrat pana la varsta de 25 de ani ca vanzator de inghetata, taietor de trestie de zahar, muncitor in agricultura si constructii, profesor de desen tehnic, sef de sindicat, contrabandist, ziarist si jurnalist radio. In 1978 isi ia licenta la Universitatea din Havana. Jurnalist in presa audio-vizuala, ziarist la revista saptamanala Bohemia , editor, scriitor, pictor si sculptor, Gutierrez este o replica de tip cubanez a Marchizului de Sade, a lui Henry Miller, Rimbaud, Nabokov sau Bukowski. In ciuda succesului international al romanului autobiografic Trilogie murdara la Havana si a premiului Alfonso Garcia Ramos, conferit in Spania (2000) romanului Animal tropical , cartile lui Gutierrez au fost mult timp interzise in Cuba.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Animal tropical
Cartea Animal tropical in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Animal tropical - Pedro Juan Gutierrez" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
208 Metode Inedite De Seductie - Margot Saint-Loup Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Margot Saint-Loup
17,01 lei
Cealalta Fata A Sexului - Valerie Tasso Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
Valerie Tasso
20,61 lei
Nopti De Cerneala - FRANCOISE REY Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura erotica
FRANCOISE REY
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura eroticaCarti recomandate din categoria Literatura erotica