Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz

Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz - Wili Pavaloaia , Marius - Dumitru Paraschivescu , Gheorghe Lepadatu , Lucian Patrascu , Florin Radu , Daniela - Gabriela Bordeianu , Adina Darie
Pret: 41,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAnaliza economico - financiara. Concepte si studii de caz
Comanda acum "Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz - Wili Pavaloaia , Marius - Dumitru Paraschivescu , Gheorghe Lepadatu , Lucian Patrascu , Florin Radu , Daniela - Gabriela Bordeianu , Adina Darie" de pe libraria ishop la pretul de 41,80 lei
Descriere carte:
Indiferent de profil, dimensiune si spatiul social-economic in care activeaza, orice intreprindere trebuie sa-si probeze cu permanenta viabilitatea, capacitatea de a comunica si adapta, performantele economico-financiare cu atat mai mult, cu cat mecanismele economiei de piata sunt formate si functioneaza cu toate rigorile. 

Schimbarile ce au marcat societatea romaneasca, cu efect asupra econo­micului, au influentat atat structurile organizatorice, cat si cadrul legislativ. De asemenea, si-au pus amprenta asupra intregului mecanism economico-finan-ciar, mai precis asupra activitatii intreprinderilor. In elaborarea strategiilor pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu si lung, entitatea economica trebuie sa se porneasca de la cunoasterea cat mai completa si complexa a situatiei economico-financiare. Drept urmare, o ?radiografie" si un ?diagnostic" al principalelor aspecte ce vizeaza activitatea curenta, problemele de restructurare economica, de competitivitate sunt deosebit de necesare pentru prezent, dar mai ales pentru viitor. 

Sintetic, astfel de probleme isi gasesc reflectarea in eficienta activitatilor ce au la baza determinari cantitativ-calitative ale factorilor de productie -munca si capitalul -, randamentele medii, marginale ale utilizarii lor, impactul acestora in mediul economico-social. Astfel de abordari constituie continutul prezentei lucrari, care, pe langa conceptele generale, trateaza metodologic si aplicativ probleme de interes pentru activitatea practica, cum sunt cele referitoare la indicatorii valorici ai productiei, costurile si cheltuielile intreprinderii, gestionarea factorilor de productie, situatia financiara, rentabilitatea. 

Bazandu-se si valorificand experienta in domeniu, lucrarea ofera celor interesati cadrul general de analiza economico-financiara a intreprinderii, indi­ferent de destinatarul informatiilor, cat si de subiectul care o efectueaza. Astfel, se prezinta metodologia generala de analiza economico-financiara a activitatii de productie si comercializare (indicatorii valorici ai productiei, analiza calita­tii, analiza ritmicitatii), gestiunea factorilor de productie (analiza resurselor umane, analiza folosirii si eficientei imobilizarilor, analiza activelor circu­lante), analiza costului de productie (a productiei totale, analiza costului unitar, abordarea marginalista a costului), analiza rentabilitatii intreprinderii (analiza profitului, a ratelor de rentabilitate, analiza cost-volum-profit), analiza pozitiei financiare. 

Prin abordarea sistemica a fenomenelor si proceselor economice lucrarea subliniaza ca analiza economico-financiara urmareste stabilirea legaturilor cauzale dintre factori si constituie instrumentul de baza in complexul proces de diagnoza si reglare a activitatii unitatii economice vazuta ca sistem. Pe baza cunostintelor acumulate la celelalte discipline de specialitate, a metodologiei unitare in abordarea fenomenului economic, cartea reliefeaza ca analiza economico-financiara contribuie, in mod esential, la formarea gandirii economice, a capacitatii de intelegere a complexitatii activitatii economice, la formularea concluziilor si masurilor ce vizeaza perfectionarea domeniului cercetat. 

Integrata in activitatea de conducere a entitatii economice, analiza economico-financiara constituie un instrument - busola si barometru - , a carui utilitate este pe deplin recunoscuta atat de teoria, dar si de practica economica si financiar-contabila. 

Lucrarea se adreseaza mai multor categorii de cititori. O recomandam studentilor din invatamantul economic. Cartea constituie si un instrument de lucru pentru specialisti, teoreticieni si practicieni, care isi desfasoara activitatea in orice tip de intreprindere. Cunostintele din lucrare servesc atat managemen­tului intern al intreprinderii, cat si utilizatorilor externi: banci, organe fiscale, investitori, centre de evaluare si consultanta.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz
Cartea Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Analiza economico - financiara. Concepte si studii de caz - Wili Pavaloaia , Marius - Dumitru Paraschivescu , Gheorghe Lepadatu , Lucian Patrascu , Florin Radu , Daniela - Gabriela Bordeianu , Adina Darie" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Zece mari economisti - De la Marx la Keynes - Joseph A. Schumpeter Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Joseph A. Schumpeter
65,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie