Amintiri despre Europa. Marturii

Amintiri despre Europa. Marturii - Heikinheimo Mikko
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAmintiri despre Europa. Marturii
Comanda acum "Amintiri despre Europa. Marturii - Heikinheimo Mikko" de pe libraria ishop la pretul de 16,20 lei
Descriere carte:
Editat in 2004, anul celei mai mari extinderi a Uniunii Europene, volumul finlandezului Mikko Heikinheimo incearca sa risipeasca enigma pe care Europa centrala si de est o reprezinta inca pentru multi dintre occidentali. Pornind de la ideea ca succesul Europei unite depinde, in mare masura, de cunoasterea celorlalti, autorul propune o carte pe care o descrie drept 'reportaj, marturie si omagiu'. O carte de memorii - proprii, dar si ale unor prieteni cu vieti marcate de istoria zbuciumata de dupa cel de-al doilea razboi mondial. In fond, o pledoarie impotriva totalitarismului - fie el nazism sau comunism - si in favoarea unei lumi libere, armonioase si tolerante. Cea de a doua parte a cartii contine amintiri stranse in activitatea lui Mikko Heikinheimo de ziarist, ghid si diplomat. Fara indoiala, atentia cititorului roman va fi retinuta mai ales de paginile legate de tara noastra, care contin impresii despre oameni politici si diferite evenimente ale perioadei 1996-2000, cand a fost ambasador al Finlandei la Bucuresti, dar si legate de tigani, cersetori, caini comunitari sau starea drumurilor. Un bun prilej de a afla si lucruri inedite despre unii dintre cei care ne-au condus in acea perioada si de a avea o idee despre modul in care suntem vazuti noi, romanii, de un calator strain pe meleagurile noastre.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Amintiri despre Europa. Marturii
Cartea Amintiri despre Europa. Marturii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Amintiri despre Europa. Marturii - Heikinheimo Mikko" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Reflectii asupra Revolutiei Franceze - Edmond Burke Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
Edmond Burke
0,00 lei
Stalin si Hrusciov. Urss, 1924-1964 - LYNCH Michael, Trad. DUMA Roxana-Aura Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
LYNCH Michael, Trad. DUMA Roxana-Aura
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria EuropeiCarti recomandate din categoria Istoria Europei