Aminta

Aminta - Torquato Tasso
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAminta
Comanda acum "Aminta - Torquato Tasso" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
Tasso povesteste cu simplitate si cu cel mai inalt lirism despre nasterea si evolutia sentimentului dragostei la doi tineri, Aminta si Silvia, care in timp invata sa iubeasca si la rindul lor sa fie iubiti. Pe fundal sint plasate contradictiile fiintei omenesti aflate in eterna cautare a unui echilibru, precum si relativitatea oricarei experiente si a oricarui punct de vedere; toate acestea pot fi depasite numai de catre acela care, constient fiind de nesiguranta vietii, isi transforma existenta intr-o goana autentica si pasionata in cautarea adevarului.

Aminta istoriseste despre iubiri care implica trupul si sufletul, fiind o poveste care invita la relativizarea oricarei judecati si la citirea fiecarui concept mai intii in semnificatia sa primara si mai apoi rasturnata. Dar ceea ce este sigur si ceea ce ramine din Aminta este mai ales elogiul dragostei, singura nevoie fundamentala, primara, de care nu se poate lipsi nici o fiinta omeneasca; singura capabila sa scurteze distantele, sa anuleze diferentele, sa anuleze limitele omenesti. O dragoste aleasa, care presupune poezie si se exprima prin poezie, departe de vulgaritate si de stereotipuri, departe de certitudinile linistitoare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aminta
Cartea Aminta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aminta - Torquato Tasso" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Rabbit e bogat - John Updike Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Updike
35,10 lei
Raportul lui Brodeck - Philippe Claudel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philippe Claudel
33,20 lei
Alexis sau tratat despre lupta zadarnica - Marguerite Yourcenar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marguerite Yourcenar
13,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala