America! America!

America! America! - Marius Oprea
Pret: 20,85 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAmerica! America!
Comanda acum "America! America! - Marius Oprea" de pe libraria ishop la pretul de 20,85 lei
Descriere carte:
,,Marius Oprea scrie o poezie? frumoasa . Pur si simplu frumoasa : un adjectiv care nu se mai foloseste azi deloc legat de poezie, de arte, inlocuit cu altele mai ?tari". Dar, cum ii spunea Beardsley lui Yeats, citat in Cantos -urile lui Ezra Pound (unul din favoritii lui Marius), ?frumusetea e anevoioasa". Frumusetea e anevoioasa si putini ii stiu secretul. Marius Oprea il stie." ( Simona Popescu )
  ?Sa scrii o poezie care tine de foame este, sa spun asa, practic imposibil. Este un vis atit de greu de realizat, un vis pe care atunci cind poezia il va atinge vom trai cumva intr-o lume poate asemanatoare celei descrise de Tommaso Campanella in Cetatea Soarelui , acolo unde poetii si intelectualii sint, sa spun asa, virful si modelul intregii societati. Or, Cetatea Soarelui, am invatat la scoala, este o utopie. Poetii nu doar ca sint o elita a lumii in care traim, ci sint priviti ca un soi de excrescenta inutila, ca un fel de apendice al acestei lumi." ( Marius Oprea )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre America! America!
Cartea America! America! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "America! America! - Marius Oprea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Destula pace pentru un razboi - Laurentiu Ion Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Laurentiu Ion
13,50 lei
Poezii (editie bilingva romano-rusa) - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie