Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I

Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I - Valeriu Popescu (sub Red.)
Pret: 35,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlgoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I
Comanda acum "Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I - Valeriu Popescu (sub Red.)" de pe libraria ishop la pretul de 35,00 lei
Descriere carte:
Profesor Dr. Valeriu Popescu (nascut la 4 noiembrie 1924) este una dintre cele mai proeminente personalitati ale pediatriei romanesti.
Dupa absolvirea in 1951 a Facultatii de Pediatrie din Bucuresti este preparator universitar la Clinica de Neurologie a Institutului de Neurologie al Academiei Romane, perioada in care are privilegiul de a lucra direct cu viitorul Acad. Prof. Dr. Vlad Voiculescu, care ii indruma orientarea ulterioara spre studiul afectiunilor neurologice ale copilului. In 1952 isi incepe activitatea in invatamantul superior de pediatrie ca asistent universitar la Clinica de Pediatrie condusa de Prof. Dr. Alfred Rusescu.
Prof. Dr. Valeriu Popescu a parcurs treptele ierarhiei universitare: preparator, asistent, sef de lucrari, conferentiar universitar si profesor universitar din 1978, iar pe linie de asistenta medicala: medic secundar, medic specialist, medic primar, medic primar sef de sectie.
Isi sustine teza de doctorat cu lucrarea Electroencefalografia pediatrica, ulterior publicata si premiata de Academia Romana cu premiul Gheorghe Marinescu.
In 1973 este bursier OMS la Institutul Karolinska din Stockholm, unde isi desavarseste pregatirea in bolile genetice de metabolism sub conducerea Prof. Dr. Rolf Zetterstrom.
Beneficiaza in continuare de o serie de vizite de documentare la Varsovia, Lublin, Posnan, Rostock, Colombos (Ohio, SUA), Washington, Amsterdam si de participare la Congrese internationale (Barcelona, New Orleans, Praga, Washington).
A fost decanul Facultatii de Pediatrie (1980-1989), secretar stiintific al Senatului IMF Bucuresti, prorector didactic (1990-1993), conducator de doctorat (din 1986).
A publicat si comunicat in tara si strainatate peste 1000 de lucrari stiintifice de specialitate, lucrari ce acopera practic toate aspectele importante ale pediatriei, cu precadere neurologia pediatrica, hepatologia, bolile de metabolism, urgentele pediatrice.
Dintre lucrarile publicate sunt de remarcat: Urgentele in Pediatrie (2 volume), Diagnostic clinic si radiologic in Pediatrie (3 volume in limba romana, franceza si engleza), colectia de monografii Diagnostic si tratament in Pediatrie (15 volume), Tratatul de Pediatrie, vol. III (1000 de pagini), Patologia pediatrica in 12 volume litografiate (peste 3500 de pagini), Patologia aparatului respirator la copil (800 de pagini), 1999, Algoritm diagnostic si terapeutic in Pediatrie, 2 volume (2000 de pagini), 1999 si 2003, Tratat de neurologie pediatrica, 2 vol (2000 de pagini), 2001.
Trei dintre lucrarile publicate au fost premiate de Academia Romana: Diagnostic clinic si radiologic in Pediatrie, 1968; Electroencefalografia pediatrica, 1974; Icterele copilului cu hiperbilirubinemie conjugata, 1986.
Prof. Dr. Valeriu Popescu este presedintele Asociatiei Medicale Romane si al Societatii Romane de Pediatrie, redactor sef al Revistei Romane de Pediatrie, membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din 1990, membru al Societatii Internationale de Neurologie pediatrica si presedinte al Congreselor Nationale de Pediatrie (1995, 1998, 2001, 2003).
Mai presus de toate aceste realizari, pe plan didactic si stiintific, Prof. Dr. Valeriu Popescu s-a afirmat ca sef de scoala, fiind un demn continuator al Prof. Dr. Alfred Rusescu. In aceasta calitate a avut o contributie importanta la formarea de cadre de specialitate si de invatamant.

Lucrarea Algoritm diagnostic si terapeutic in Pediatrie (vol I si II) abordeaza un numar de 74 de entitati semiologice si nozologice, repartzate in sectiuni: neonatologie, pneumologie, otorinolaringologie, cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, neurologie, hematologie, boli metabolice si endocrinice, oftalmologie, toxicologie.
Plecand de la faptul ca la baza practicii medicale se afla diagnosticul, ca acesta este indispensabil in orice caz de boala, nu numai ca linie ostentativa a terapiei, ci si pentru stabilirea prognosticului, in lucrarea de fata se insista asupra rationamentului clinic in stabilirea diagnosticului si tratamentului in diferite afectiuni pediatrice.

Aceata lucrare monumentala va fi, cu siguranta, cartea de capatai a Pediatriei romanesti pentru urmatorii cel putin 20 de ani. Sau pana la editia urmatoare a acestei lucrari.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I
Cartea Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Algoritm Diagnostic si Terapeutic In Pediatrie - Vol I - Valeriu Popescu (sub Red.)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Boala Celiaca La Copil - Gabriela Lesanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Pediatrie
Gabriela Lesanu
24,50 lei
Actualitati In Pediatrie ( Vol.1+2 ) - Valeriu Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Pediatrie
Valeriu Popescu
120,00 lei
Esentialul In Pediatrie (ed. A Ii-a) - Eugen Ciofu, Carmen Ciofu Urmatoarea carte recomandata din categoria Pediatrie
Eugen Ciofu, Carmen Ciofu
65,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PediatrieCarti recomandate din categoria Pediatrie