Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare

Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare - Gheorghe Teodorescu(coord. )
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAlegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare
Comanda acum "Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare - Gheorghe Teodorescu(coord. )" de pe libraria ishop la pretul de 24,65 lei
Descriere carte:
Al doilea volum al Alegerilor 2008 cuprinde puncte de vedere si analize ale unor cercetatori care au studiat cu metode specifice schimbarile formulei electorale. Studiile imbogatesc fondul de cunostinte referitoare la evolutia conduitelor si atitudinilor alegatorilor cu analize intreprinse din perspectiva academica, politica si a societatii civile si ne ajuta sa intelegem o realitate surprinsa aproape exclusiv cantitativ si speculativ in discursul mass-mediei.

?Anul electoral 2008 are toate sansele sa ramina in memoria partidelor si a cercetatorilor aplecati asupra evolutiei democratiei romanesti si, implicit, asupra comportamentului alegatorilor drept unul cu o relevanta aparte. Faptul se datoreaza nu atit schimbarilor intervenite in formula electorala ? fie ca este vorba despre alegerea presedintilor de consilii judetene sau despre introducerea sistemului de vot uninominal cu reprezentare proportionala pentru scrutinul din 30 noiembrie ?, cit mai ales densitatii evenimentelor care au tinut treaza atentia opiniei publice pe parcursul intregului an electoral. Un inventar al momentelor din agenda celor doua campanii este suficient pentru a alcatui un peisaj complicat si in multe privinte marcat de contradictii, incifrind o realitate incarcata de atitea semnificatii cit sa dea de lucru unei armate de specialisti, comentatori si jurnalisti multa vreme de acum inainte.? (Gheorghe Teodorescu)

Cuprins: Anul electoral 2008: alegeri strategice si evolutia cimpului politic ? Romania intre democratia de opinie si absenteismul de masa ? Sondajele de opinie publica ? intre confruntare sociala si violenta simbolica ? Campania ?mesajul vag?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare
Cartea Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Alegeri 2008. Volumul II: Continuitate si schimbare - Gheorghe Teodorescu(coord. )" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fantasmele salvarii - Vladimir Tismaneanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Tismaneanu
12,26 lei
Ce Fel De Europa? - TSOUKALIS Loukas Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
TSOUKALIS Loukas
17,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica