Al cincilea copil

Al cincilea copil - Doris Lessing
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAl cincilea copil
  • Autor: Doris Lessing
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?doris Lessing?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 987-973-46-1106-5
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 200
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Al cincilea copil - Doris Lessing" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:

Al cincilea copil este o carte scrisa in cea mai pura traditie a ?romanului gotic?: un cuplu obisnuit, apartinind clasei de mijloc din Anglia anilor ?60-?70, reuseste sa cumpere o casa cu trei etaje pe care o umple cu glascioarele fericite ale celor patru copii. Va­cantele de vara, cind primesc musafiri, sint adevarate sarbatori ale vietii, expresii ale bucuriei de a trai. Apoi, insa, apare cel de-al cincilea copil, care-si manifesta furia impotriva lumii inca din pin­tecele mamei. Ben, copilul-problema, reuseste sa distruga acest paradis artificial si sa induca o tensiune aproape insuportabila in atmosfera bucolica din debutul romanului. Critica a comparat acest roman cu Frankenstein al lui Mary Shelley.  

?Doris Lessing poate alege orice tipar literar ? in acest caz, cel al povestii de groaza ? doar ca sa-l reinventeze intr-un mod uimitor. Al cincilea copil este o carte dramatica, memorabila, care exploreaza una dintre cele mai vechi frici din lume.? ( The Guardian )  
? Al cincilea copil poate fi descris ca un basm teribil. Asemenea povestii lui Frankenstein sau a minotaurului, aceasta viziune tulburatoare genereaza cele mai bizare temeri si ofera o perspectiva inspaimintatoare asupra lumii in care traim.? ( Sunday Telegraph )
?Puterea pe care o are Doris Lessing de a captiva si a convinge se simte inca din primele paragrafe... Al cincilea copil este un roman care iti da fiori pe sira spinarii, si totusi ti-e imposibil sa-l lasi din mina pina nu l-ai terminat.? ( The Sunday Times )  
?Doris Lessing da glas experientei feminine in literatura. Cu scepticism, pasiune si forta vizionara, ea supune analizei critice o intreaga civilizatie conflictuala.? (din comunicatul Comitetului Nobel pentru Literatura, 2007)

Premiul Nobel pentru Literatura 2007!  



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Al cincilea copil
Cartea Al cincilea copil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Al cincilea copil - Doris Lessing" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Supravietuitor - Chuck Palahniuk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Chuck Palahniuk
23,70 lei
Caini de paie - John Gray Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Gray
25,20 lei
Aventurile lui Miguel Littin, clandestin in Chile - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
33,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala