Acid House

Acid House - Irvine Welsh
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAcid House
Comanda acum "Acid House - Irvine Welsh" de pe libraria ishop la pretul de 27,50 lei
Descriere carte:
Irvine Welsh nu face compromisuri! Acid House este un volum de povestiri bizare, tulburatoare si de un umor nebun, din partea celui mai original autor al momentului.

Acid House este un volum de povestiri publicat in 1994, axat pe acelasi univers proletar cunoscut cititorilor inca din Trainspotting, in care se vorbeste dur, in dialectul scotian al clasei muncitoare, iar personajele, in majoritatea lor, sint scursurile societatii: depravati, lasi, manipulatori, ghinionisti, care sufera de pe urma unei societati in declin si a propriilor lor asteptari reduse. Spre deosebire de cartile anterioare, acest volum se bazeaza insa mai mult pe satira sociala, intrigile se intretes intr-o lume feroce, lovind in banalitate si grotesc, descoperind o comedie neagra. Doi profesori de filozofie se cearta pina incep sa se ia la pumni; baietii care se ocupa de transportul mobilei devin obiect al dorintei pentru vedetele de la Hollywood; Dumnezeu insusi, enervat de impotenta unui tinar nefericit, se implica in actiune si isi transforma progenitura intr-o musca. Nihilismul si egoismul ramin trasaturile de baza ale drogatilor, de nedistins din aceasta perspectiva, care isi spun pe rind povestile cutremuratoare.
Citeva dintre povestirile din acest volum au stat la baza filmului Acid House, din 1998, in regia lui Paul McGuigan, dupa un scenariu scris de Irvine Welsh.

?Un autor care parca ar vrea sa nimiceasca undele sonore cu acest cor de voci comice, triste, agresive, recalcitrante ? o cacofonie fascinanta.? ( Scotland on Sunday )

?Inca un sezon in iad cu Irvine Welsh! Pina si lui Dumnezeu o sa i se para revigoranta... Aceasta selectie de povestiri este o nebunie ? uneori infioratoare, emotionanta si alteori extrem de amuzanta.? ( New Statesman)

?Sint povesti spuse cu asemenea compasiune, cu asemenea vigoare si vioiciune si cu un umor nemilos, dincolo de resursele lingvistice inepuizabile si inventivitatea structurala, incit este imposibil sa citesti acest volum si sa nu te cuprinda o stare formidabila de buna dispozitie.? (Jonathan Coe, Sunday Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Acid House
Cartea Acid House in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Acid House - Irvine Welsh" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Casa lui Dostoievski - Jorge Edwards Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jorge Edwards
27,50 lei
Un om fara de tara - Kurt Vonnegut Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kurt Vonnegut
33,24 lei
Lumea vazuta de Garp - John Irving Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Irving
47,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala