AMERICA

AMERICA - BAUDRILLARD, Jean
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAMERICA
  • Autor: BAUDRILLARD, Jean
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: STUDII; Seria STUDII SOCIO-UMANE
  • Categoria: Sociologie
  • ISBN: 978-973-47-0375-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 14x20
Comanda acum "AMERICA - BAUDRILLARD, Jean" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Filosofia lui Baudrillard se centreaza pe conceptele-gemene de ?hiper-realitate" si ?simulare", care se refera la natura virtuala (nereala) a culturii actuale, in epoca dominata de comunicarea si de consumul de masa. Lucrarile sale, Strategiile fatale (1983), Sistemul obiectelor (1968), Societatea de consum" (1970) sau In umbra majoritatilor tacute (1983), se preocupa de problema psihologica a consumului in societatile capitaliste, de problema obsesiei pentru consum. in Oglinda productiei (1973) si Pentru o critica a economiei politice a semnului (1972), Baudrillard anunta faptul ca semnul prevaleaza in fata economicului si socialului.
Cea mai celebra scriere a sa este insa America: aici el prezinta o noua metoda de analiza a societatii, descriind ceea ce el considera a fi irealitatea culturii americane. Pentru sociolog, America este un desert in care irealul si realul se contopesc atat de bine, incat granita dintre ele practic nici nu mai este vizibila.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre AMERICA
Cartea AMERICA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "AMERICA - BAUDRILLARD, Jean" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Evaluarea Politicilor Publice - Mireille Radoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Mireille Radoi
21,60 lei
Sociologie romaneasca. Volumul V, Nr. 4/2007 - Maria Larionescu (redactor-sef) Urmatoarea carte recomandata din categoria Sociologie
Maria Larionescu (redactor-sef)
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
SociologieCarti recomandate din categoria Sociologie